Tag: африкански плитки,удължаване с туистери,плитки от канекалон,коса на стикери,коса на клипс,естествени перуки,удължаване на коса,евтина коса за удължаване,естествена опашка,опашки от естествен косъм,резервни лепенки за коса на стикериевтина коса на стикери,къдрави туистеритуистери за коса цена,кенекалон плитки,канекалон омбре цена,перука от естествен косъмПодготовката на косата за зимата – какво да правим, за да може удължителите за коса да изглеждат безупречно

Подготовката на косата за зимата – какво да правим, за да може удължителите за коса да изглеждат безупречно

Подготовката на косата за зимата – какво да правим, за да може удължителите за коса да изглеждат безупречно

През зимата ниските температури, както и сухия топъл въздух в затворено помещение, могат да увредят косата ви. Да, точно така - ако естествената ви коса е увредена, тогава и удължителите за коса няма да изглеждат по начина по който вие си мечтаете. В повечето случай увреждането на косата през зимата е свързано с нейното накъсване и поява на нежелани цъфтящи краища.

Тук сме събрали някои насоки, които ще помогнат на естествената ви коса да не бъде наелектризирана и увредена. Следователно, ако тя е здрава, бляскава и хидратирана, тогава и екстеншъните за коса ще пасват идеално. J

Урок номер 1: Използвайте шампоан за коса, колко се може по-рядко

През студените, зимни месеци кожата колкото и да не ни се иска става още по-суха и люпеща се, така че, за да и помогнете да не бъде такава, не я мийте често. А в комбинация и с балансираната диета и намаляването на стреса, косата ви ще  изглежда още по-добре.

Препоръчително е да добавите към рутината ви и продукт на маслена основа. Така ще си гарантирате и допълнителната хидратация от която косата ви има нужда. А какво по-хубаво от това да имате здрава коса, допълнена с перфектни удължители.

Урок номер 2: Използвайте сух шампоан

Правило номер 1 ни отведе и до една вече не толкова голяма тайна, а именно използването на сух шампоан, когато косата ни е склонна към омазняване. Но знайте, че шапките допълнително ще утежнят положението. Какво имам предвид? Те ще сплескат косата. Сухият шампоан е  полезен, защото поддържа структурата на косъма плътен и добавя обем на сплесканата от шапката коса.

Урок номер 3: Не пропускайте да си направите ежеседмичните терапии

Изберете си един ден от седмицата, в който душът да се превърне в цял ритуал и си отделете поне тридесет минути, в който върху косата ви да бъде нанесен подхранващ и овлажняващ продукт. Ето тази стъпка ще донесе много ползи за косата ви, а крайния резултат ще бъде феноменален – подхранена коса и перфектни екстеншъни. Не забравяйте да отделите и на тях малко време. Балсамът и серума за удължена коса ще паснат идеално и ще се справят със статичното електричество на мига. Да, никак не е приятно да имате щръкнали фини косъмчета, за това „заключете” влагата в косъма и за финални щрихи към ритуала добавите капка от кристалите за коса.  

Урок номер 4: Заместете платинено русата боя за коса с по-тъмен нюанс през зимните месеци

Ето тук вече можете да проявите своето въображение и да добавите някои по-тъмен нюанс от стикерите за коса. А за естествената ви коса се стремете да ограничите максимално химикалите, използващи се при обезцветяване и третиране. Това значително ще подобри нивата на влага, а и ще редуцира неприятното накъсване и цъфтене на косата.

Урок номер 5: Намалете топлинната обработка на косата

Прекомерната топлинна обработка води до сухота, а от там и до нацъфтели краища и разрушаване структурата на косъма. Никога не забравяйте преди да се изсушите да нанесете термозащитен защитен продукт, а когато имате възможност сплетете косата си на плитка и спете така. На сутринта ще се събудите освен с прическа, а и радостта, че не сте използвали пресата или машата. Същото правило важи и за удължители за коса – по-малко термична обработка, повече добре изглеждащи и перфектни прически.  

Урок номер 6: Никога не излизайте с мокра коса на вън

Може би няма жена, която да не бърза сутрин, но не забравяйте, че това не е оправдание, за да не подсушите добре косата си. За момент оставяме настрана рисковете от простуда и се фокусираме върху косата. Имайте предвид, че ако излезете с мокра коса навън през зимните месеци студения въздух много бързо ще изпари влагата, а това ще доведе до избледняване на цвета.

Полагайте редовни грижи за косата и кожата си и се грижете за екстеншъните, така както за собствената. Всичко се отплаща във времето, именно заради това нямате извинение, което да ви спре, за да не започнете още от сега!

insgsmseoseosuplementfurniturecleaningmoversparfumsarchitectnewssportsgsmkeyautocleaningshortletsrentacar