Tag: африкански плитки,удължаване с туистери,плитки от канекалон,коса на стикери,коса на клипс,естествени перуки,удължаване на коса,евтина коса за удължаване,естествена опашка,опашки от естествен косъм,резервни лепенки за коса на стикериевтина коса на стикери,къдрави туистеритуистери за коса цена,кенекалон плитки,канекалон омбре цена,перука от естествен косъмУдължена коса – какви грижи трябва да полагаме?

Удължена коса – какви грижи трябва да полагаме?

Удължена коса – какви грижи трябва да полагаме?

Както естествената коса, така и удължената изисква определени грижи. Те са от изключителна важност, тъй като от тях зависи до голяма степен колко време ще издържи  естествена коса за удължаване. Колкото по-старателно се грижите за нея, толкова и по-дълго ще я използвате. Какво е необходимо да знаем?

Удължена коса – какви грижи трябва да полагаме?Първото, което трябва да отбележим е, че въпреки, че е естествена, косата вече е отрязана и съответно няма корен, от който да се подхранва и омазнява. Следователно косата е податлива на дехидратиране. За да предпазите косата от изсушаване и увреждане е необходимо да я хидратирате.

Бихте могли да го направите с подхранващи маски, балсами или спрейове без отмиване, дори и кристали за коса. Не е необходимо да използвате задължително професионална козметика, важно е само грижата да бъде редовна и подходяща за потребностите на удължената естествена коса. Ако усетите, че косата е със сухи краища – измийте я с дълбоко хидратиращ шампоан и нанесете маска. Косата се измива средно два пъти седмично. Когато я миете трябва да е в посока от горе на долу по дължината на косъма – следователно от началото на тресата към върха на косъма.

След като сте измили удължената коса трябва да я подсушите много внимателно и да я оставите да се изсуши сама. Не изстисквайте или усуквайте косата, така само ще накъсате косъма. Но ако нямате необходимото време тя да изсъхне сама и бързате, непосредствено преди да изсушете удължената естествена коса със сешоар нанесете термозащитен продукт. За по-добър ефект впръскайте и кристали по връхчетата на косата. Така ще задържите за по-дълго време влагата в косъма.

Когато спите и сте с удължената коса е препоръчително да я сплетете на плитка. Така ще я предпазвате от заплитане.

Необходимо е да споменем също така, че както всяка естествена коса и тя цъфти. Цъфтежът представлява разделяне на косъма и ако не се подстригне на време започва да се разпространява нагоре по косъма.

Както отбелязахме, добрата грижа се връща във времето. Всички съвети се отнасят както за естествената коса за удължаване, така и за собствената ви.

..................................